Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A termékek összetevői

A Dr. Dog kedvencvitaminok természetes összetevői a gondos gazdik szeretetével és jól felkészült állatorvosok felügyeletével lettek összeállítva.

Az összetevőkről bővebb leírás itt található.

Az összetevők megismerése segíti a lészítmények hatékony felhasználását és a kívánt eredmények mielőbbi elérését.

Az oldal feltöltése információval folyamatban van.


 

Fermentációs eljárással készült összetevő:

A fermentáció szó szerint erjedést jelent. Úgy megy végbe, hogy megfelelő természetes tápanyagra helyeznek hasznos baktériumokat, gombákat és ideális feltételeket biztosítanak számukra (nedvesség, hőmérséklet, fényviszonyok stb.). A hasznos baktériumok, gombák tömegesen elszaporodnak és átalakulnak. Az átalakulás következtében a szervezetükben elképesztő mennyiségű hasznos anyag, aktív enzim, vitamin stb. dúsul fel és elvégzik az erjedést. A végeredmény egy olyan "felturbózott" termék lesz, ami extrém sok hasznos anyagot, aktív enzimeket, tápanyagokat, vitaminokat tartalmaz. Ilyenkor már nem tartalmaz élő baktériumokat és gombákat. Ez adja az értékét a fermentált terméknek.

A hasznos hatások szerteágazóak lehetnek, támogathatják a szervezet működéseit, az emésztést, az immunrendszert, tömören hozzájárulhatnak az egészséghez.

A különböző fermentációs termékek különböző előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezért, ha különbözőeket kombinálnak az előnyök halmozódnak és kombinálódnak. A Dr. Dog Emésztés balance jutalomfalatban 5-féle fermentációs összetevőt kombináltunk.


Glükozamin:

Az egészséges ízületek egyik meghatározó építőanyaga. A jól működő ízületek nagy mennyiségben tartalmazzák. Jelenlétében a porc rugalmas ugyanakkor ellenálló, ezáltal fokozott az ellenállóképessége a fizikai, mechanikus terhelésekkel szemben. Bőséges pótlása a porc természetes felépítési, újraépítési folyamatait könnyíti meg. A funkcióját kiegészíti, kiteljesíti, ha kondroitinnel együtt van jelen.


Kondroitin:

Az egészséges ízületek egyik meghatározó építőanyaga. A jól működő ízületek nagy mennyiségben tartalmazzák. Jelenlétében a porc rugalmas ugyanakkor ellenálló, ezáltal fokozott az ellenállóképessége a fizikai, mechanikus terhelésekkel szemben. Bőséges pótlása a porc természetes felépítési, újraépítési folyamatait könnyíti meg. A funkcióját kiegészíti, kiteljesíti, ha glükozaminnal együtt van jelen.


Multivitamin:

A Dr. Dog multivitaminok többféle vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak.

A vitamin, ásványi anyag és nyomelem összetevőket nagyon gondosan átgondolt és megtervezett mennyiségben és arányban adják a készítményekhez, ezáltal a kedvező hatások mennyisége és mértéke jelentősen megnövelhető.

A multivitamin készítmények azt a célt szolgálják, hogy egyetlen termék biztosítsa az összes szükséges és létfontosságú tápanyagot. Egyetlen jól összeállított multivitamin több szóló vitamin készítményt tud kiváltani. Ez nem csak a kedvező hatásokat maximalizálja, hanem a kényelmet is szolgálja.


Sörélesztő: 

A kihagyhatatlan, ezért minden Dr. Dog termék jelentős mennyiségű sörélesztőt tartalmaz.

Ez szándékos, hiszen a sörélesztő önmagában véve is egy rendkívül értékes összetevő. Tehát a legkevesebb, amit bármelyik termékünkről el lehet mondani, az a sörélesztő számos áldásos hatása.

A szárított sörélesztő, vagy más néven sörélesztő pehely gazdag természetes vitamin, ásványi anyag, fehérje és rost forrás.

Bővelkedik B-vitaminokban, mint a B1-vitamin, a B2-vitamin, a niacin és a folsav.

A B-vitaminok jól hatnak a szénhidrátok és a fehérjék anyagcseréjére, a bőrre, a nyálkahártyákra, a szőrzetre és az idegrendszer stabilitására, az éberségre és a koncentrálóképességre. Lehetővé teszik, hogy a szervezet az elfogyasztott táplálék energiatartalmát megfelelően hasznosítsa.

A B-vitaminok hiánya nagyon sokféleképpen megmutatkozhat: bőr és nyálkahártya problémák, emésztési zavarok, tartósan fennálló hasmenés. A legfontosabbak az idegrendszeri és mentális megnyilvánulások, mint a kedvetlenség, letargia, romló memória, feledékenység, tanulási és  koncentrálási nehézségek, energiátlanság, lustaság, koordinációs zavarok. Ezek a tünetek lehetnek nagyon enyhék, ezért sokan úgy gondolhatják, hogy egyszerűen csak a korral együtt járó problémákról van szó. De lehetnek nagyon súlyosak is, amikor könnyen összetéveszthetők akár súlyos idegrendszeri zavarokkal is. A B-vitaminok drasztikus hiánya olyan rossz testi állapotokat is eredményezhet, mint a szívgyengeség, mozgásképtelenség, és akár a bénulás.

A sörélesztő ásványi anyagokban is gazdag. Ezekből kiemelhető a szelén, a króm és a vas. Ezeket olyan természetes, szerves formában tartalmazza, ami rendkívül könnyen hasznosítható.

Ezek után nem túlzás a sörélesztőt ideális tápanyagforrásnak nevezni.

A sörélesztő továbbá rostokat is biztosít, aminek kedvező hatásai vannak a bélrendszerre és az immunrendszer éberségére.

A rostok fogyasztása lehetővé teszi, hogy a bélben a jótékony baktériumok természetes mennyiségben és arányban legyenek jelen. A szervezetet ezek segítségével távol tartja a betegségeket okozó baktériumokat. Továbbá ezek teszik lehetővé a normális emésztést és azt, hogy a tápanyagokat megfelelően hasznosuljanak.

Felmerülhet a kérdés, hogyan lehetséges, hogy ez az ősi és igen egyszerű sörélesztő ennyire sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik? A válasz az előállításának módjában kereshető.

A sörélesztő előállítása ugyanis csírázott magvakon történik. A csíra egy születőben lévő új növény kiindulási állapota. A nyugvó magban lévő elraktározott tápanyagokat a csírázás életre kelti, ezáltal extrém sok hasznos tápanyag és energia szabadul fel. A sörélesztő ebből a gazdag forrásból halmozza fel a saját szervezetében a hatékony tápanyagokat.


Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak:

 A zsírsavak fő részei erősen leegyszerűsítve szénatomokból (C) és hidrogénatomokból (H) álló hosszú láncok. A láncba kapcsolódó szénatomokhoz hidrogénatomok kapcsolódnak. Ha egy szénlánc szénatomjának minden egyes lehetséges kötési helyéhez kapcsolódik hidrogén, akkor teljesen “tele van” hidrogénnel, azaz telített. Ilyenkor a szénatomok a láncban négy másik atommal vannak kapcsolatban, amik egy-egy kötéssel (–) kapcsolódnak egymáshoz: két másik szénatommal és két hidrogénatommal.

telített szénlánc
telített szénlánc

Ha nincs minden kötési helyen hidrogén, akkor a lánc “nincs tele” hidrogénnel. Más szóval telítetlen. Ebben az esetben ott, ahonnan “hiányzik” a hidrogénatom, a szénatomokon szabad marad egy-egy kötés. A szénatomok “ezt kihasználva” két kötéssel (=) kapcsolódnak egymáshoz, a szénatom a szénatomhoz. (Piros nyíl mutatja a következő ábrán.) Itt tehát még további hidrogénatomokat tudnának a szénatomok megkötni, azaz nincsenek tele hidrogénnel. Ha több ilyen hely (telítetlen) is van a szénláncban, akkor azt mondjuk, hogy többszörösen telítetlen.)

telítetlen szénlánc
telítetlen szénlánc
 

Az oldal tetejére