Barion Pixel
Szüksége van Buksinak ásványi anyagokra?

Szüksége van Buksinak ásványi anyagokra?

Felelős gazdiként biztos neked is eszedbe jutott már, mi mindennel járulhatsz hozzá kedvenced egészségéhez. Testmozgás, jó minőségű táplálék, természetesen sok szeretet… és még? Az ásványi anyagokra sokan nem is gondolnak, amikor négylábú társaikról van szó, pedig jó lenne. Kutyádnak ugyanis nemcsak elegendő fehérjére, aminosavra, zsírra és szénhidrátra van szüksége az egészséges fejlődéshez, de ugyanilyen fontos számára a megfelelő ásványianyag és nyomelemellátás is. Azt is megmutatjuk, miért:

A legfontosabb ásványi anyagok, amelyek esetleges pótlására érdemes odafigyelni: a kalcium, a foszfor és a  magnézium. A nyomelemek közül fontos a vas, a réz, a mangán, a cink, a jód és a kobalt. Ismerd meg őket kicsit közelebbről!

FOSZFOR: a kalciummal együtt hozzájárul a csontok és a fogak szilárdságához, egészségéhez. A foszfor részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Fontos építő- és funkcionális anyag a sejtmembránokban.

KALCIUM: alapvető építőanyag a szervezet számára, funkcionális anyag a szervezet minden porcikájában és sejtjében. Nélkülözhetetlen a normális izomműködéshez, az idegekben az  ingerület vezetéséhez, a normális véralvadáshoz. Számos enzim működése is csak kalcium jelenlétében lehetséges.

MAGNÉZIUM: részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban és a fehérjeszintézisben, valamint fontos szerepet játszik a normális izomműködésben, ahogy az idegrendszer működésében is. A magnéziumhiány izomgyengeséggel, kölyökkutyáknál pedig hasmenéssel járhat.

VAS: részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Nélkülözhetetlen az optimális oxigén ellátáshoz. Szerepet játszik a vérképzésben, az immunrendszer normál működésében. Befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet. Hiányállapota vérszegénységhez vezet, ami a gyengeség és a fáradékonyság klinikai képével jár.

 RÉZ: számos enzim alkotórésze; fontos szerepet játszik a normál energiatermelő folyamatokban. Részt vesz a szervezet anyagainak védelmében, a biokémiai folyamatokban kulcsfontosságú oxigén károsító hatásával szemben (Az oxigén ugyanis nagyon sokféle anyaggal reakcióba lép. De vannak olyan anyagok az élő szervezetekben, amelyeket meg akarunk védeni az ilyen reakcióktól. Ebben segít a réz.) Fontos szerepe van a jól működő idegrendszerben és immunrendszerben is.

MANGÁN: kulcsfontosságú a normális ízületi folyadék termeléséhez. Számos olyan enzim lényeges része, ami fontos funkciókat lát el a szervezetben. Részt vesz a szervezet energiatermelő anyagcsere folyamataiban, szerepe van a normál csontozat és kötőszövet kialakulásában.

CINK: fontos funkciót tölt be az enzimműködéssel és fehérjeszintézissel kapcsolatos folyamatokban, a szénhidrát és zsír anyagcserében, valamint az örökítőanyag (DNS) szintézisében. Segít a szervezet normális szöveteinek fenntartásában, mint például a bőr és az ízületek. Szerepe van a termékenységben és a szaporodásban, a látásban és az immunrendszer normál működésében. A cinkhiány egyik jele a növekedés lelassulása, és már enyhe hiányállapotban is szembetűnő a bőr és szőr állapotának romlása.

JÓD: nélkülözhetetlen és közismert feladata a pajzsmirigy-hormonok termelésében való részvétel. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban és befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet.

 KOBALT: kis mennyiségben szükséges nyomelem. Fontos alkotórésze a B12-vitaminnak. Szerepet játszik a mellékvesekéreg hormonális működésében.

Dr. Dog vitaminA Dr. Dog kutyavitamin készítmények olyan alapanyagokból készülnek, amelyek már eleve az ásványi anyagok széles kínálatát tartalmazzák. Néhány termék a természetes ásványi anyag tartalmon túl további kiegészítést, dúsítást is tartalmaz. Ez olyan esetekben is kielégíti a szervezet ásványi anyag igényét, amikor az valamilyen ok miatt fokozottá válik. Növelheti egy kutya ásványi anyag igényét az intenzív fizikai igénybevétel vagy stressz, vemhesség, szoptatás, gyors növekedés, stb. De tartsuk szem előtt, hogy esetleg a kutya eledele is szükölködhet valamilyen fontos tápanyagban. Ilyenkor is nagy haszonnal járhat a kiegészítő eledel, mint a 4 az 1-ben Prémium Multivitamin vagy a Napi multivitamin alkalmazása.

Szólj hozzá

Name
E-mail
Hozzászólás

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X