Barion Pixel

Relax komplex – összetevők

A készítmény legfontosabb összetevői:

B1-vitamin (tiamin): A tiamin fontos szerepet játszik bizonyos tápanyagok, például szénhidrátok és aminosavak anyagcseréjében, ezáltal az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Előnyös hatásai megmutatkoznak a jól működő idegrendszer és a szívműködés támogatásában. Azáltal, hogy alapvető anyagcsere folyamatok szereplóje, szinte minden élettani folyamatra hatással. van.

Golgotavirág (Passiflora incarnata): A golgotavirág flavonoidokat, illóolajokat és sok egyéb hasznos anyagot tartalmaz. Régóta használt gyógynövény. Olyan hatásokat tulajdonítanak neki, hogy mérsékli az izgatottságot, nyugtalanságot, idegességet, ingerlékenységet és a szorongást.

Gyömbérgyökér: Ősrégi, jól ismert fűszer- és gyógynövény. A kutyák általában kifejezetten kedvelik az illatát, ezért már ennek érzékelése is hozzájárulhat egy kedvező változáshoz. Az élénk illat működésre bírja az emésztőrendszert. A fogyasztása is jó hatással van az emésztőrendszerre. Könnyíthet a túlterhelt gyomor érzésén, mérsékelheti a bélgázok termelődését és jó hatással lehet az emésztőnedvek termelődésére.

Kamilla: Ősi, jól ismert gyógynövény. Virágjának és teájának jellegzetes, könnyen felismerhető erős illata van. Hasznos anyagai, illóolajai megnyugtatják a nyálkahártyákat és békét teremtenek a háborgó bendőben. A kamillának olyan hatásokat is tulajdonítanak, hogy hasznos lehet az alkalmazása idegesség, stressz, izgatottság és félelmek esetén.

Lenmag: A lenmag egy olajokban, fehérjékben, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő ősrégi, energiadús tápanyag.

A legmeghatározóbb összetevője az olaj, ami a tömegének több mint 40 %-át adja és ugyancsak jelentős 25 %-os rost és a közel 20 %-os fehérjetartalma is.

Olyan omega-3 olajokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához.

Rozmaring: A rozmaring jól ismert, gyakran használt fűszernövény. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, ezért nem csak ízesíti és illatosítja az ételeket, hanem védi is az összetevőket a levegő oxigénjének károsító hatásától.

Sörélesztő (szárított): A szárított sörélesztő, vagy más néven sörélesztő pehely kiváló természetes vitamin, ásványi anyag és fehérje forrás.

Különösen gazdag B-vitaminokban, az úgynevezett B-komplex tagjaiban, mint például tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), niacin (B3-vitamin) és a folsav.

Ásványi anyagokban is bővelkedik, amiből kiemelhető a jelentős szelén, króm és vas tartalom. Ráadásul az ásványi anyagokat olyan természetes formában tartalmazza, ami rendkívüli módon megnöveli a hasznosítás hatékonyságát, hiszen ezek az ásványi anyagok a  sörélesztőben szerves kötésben vannak.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett könnyen hasznosítható magas fehérje tartalommal is büszkélkedhet. Ezek után nem túlzás ideális tápanyagforrásnak nevezni.

Hogyan lehetséges, hogy ez az ősi és igen egyszerű sörélesztő ennyire sok hasznos tápanyagot tartalmaz? A válasz a sörélesztő előállításának módjában kereshető. A sörélesztő előállítása ugyanis csírázott magvakon történik. A csíra egy születőben lévő új növény kiindulási állapota. Ebből fejlődik majd ki az egész növény. Ez csak úgy lehetséges, ha a csíra hihetetlenül sok tápanyagot tartalmaz. A sörélesztő ebből a gazdag tápanyag forrásból halmozza fel a saját szervezetében a hasznos tápanyagokat.

A sörélesztőnek számos jó hatást tulajdonítanak. A benne található hasznos anyagoknak köszönhetően olyan kedvő hatásokkal hozzák kapcsolatba, mint például a szövetek és az izmok jó kondíciója, szép és egészséges szőrzet, ápolt bőr, csökkent fáradékonyság és megnövekedett állóképesség.

Triptofán: A triptofán egy esszenciális aminosav. Azért esszenciális, mert a tápanyagal feltétlenül el kell fogyasztani, ellenkező esetben hiányozni fog a szervezetből. A szervezet nem képes önmaga számára előállítani. A triptofán hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X