Barion Pixel

Napi Multivitamin – összetevők

A készítmény legfontosabb összetevői:

Lenmag: A lenmag egy olajokban, fehérjékben, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő ősrégi, energiadús tápanyag.

A legmeghatározóbb összetevője az olaj, ami a tömegének több mint 40 %-át adja és ugyancsak jelentős 25 %-os rost és a közel 20 %-os fehérjetartalma is.

Olyan omega-3 olajokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához.

Metionin: A metionin egy esszenciális aminosav. Azért esszenciális, mert a tápanyagal feltétlenül el kell fogyasztani, ellenkező esetben hiányozni fog a szervezetből. A szervezet nem képes önmaga számára előállítani. A metionin hozzájárul a máj kiegyensúlyozott működéséhez. A vizelet pH-ját (savas, semleges,illete lúgos kémhatását) úgy módosíthatja, ami nem kedvez bizonyos vesekövek keletkezésének.

Sörélesztő (szárított): A szárított sörélesztő, vagy más néven sörélesztő pehely kiváló természetes vitamin, ásványi anyag és fehérje forrás.

Különösen gazdag B-vitaminokban, az úgynevezett B-komplex tagjaiban, mint például tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), niacin (B3-vitamin) és a folsav.

Ásványi anyagokban is bővelkedik, amiből kiemelhető a jelentős szelén, króm és vas tartalom. Ráadásul az ásványi anyagokat olyan természetes formában tartalmazza, ami rendkívüli módon megnöveli a hasznosítás hatékonyságát, hiszen ezek az ásványi anyagok a  sörélesztőben szerves kötésben vannak.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett könnyen hasznosítható magas fehérje tartalommal is büszkélkedhet. Ezek után nem túlzás ideális tápanyagforrásnak nevezni.

Hogyan lehetséges, hogy ez az ősi és igen egyszerű sörélesztő ennyire sok hasznos tápanyagot tartalmaz? A válasz a sörélesztő előállításának módjában kereshető. A sörélesztő előállítása ugyanis csírázott magvakon történik. A csíra egy születőben lévő új növény kiindulási állapota. Ebből fejlődik majd ki az egész növény. Ez csak úgy lehetséges, ha a csíra hihetetlenül sok tápanyagot tartalmaz. A sörélesztő ebből a gazdag tápanyag forrásból halmozza fel a saját szervezetében a hasznos tápanyagokat.

A sörélesztőnek számos jó hatást tulajdonítanak. A benne található hasznos anyagoknak köszönhetően olyan kedvő hatásokkal hozzák kapcsolatba, mint például a szövetek és az izmok jó kondíciója, szép és egészséges szőrzet, ápolt bőr, csökkent fáradékonyság és megnövekedett állóképesség.

Vitaminok és ásványi anyagok:

A-vitamin: Az A-vitamin fontos szerepet játszik a látásban, a nyálkahártyák ls a bőr egészséges felépítésében és működésében. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

B1-vitamin (tiamin): A tiamin fontos szerepet játszik bizonyos tápanyagok, például szénhidrátok és aminosavak anyagcseréjében, ezáltal az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Előnyös hatásai megmutatkoznak a jól működő idegrendszer és a szívműködés támogatásában. Azáltal, hogy alapvető anyagcsere folyamatok szereplóje, szinte minden élettani folyamatra hatással. van.

B2-vitamin (riboflavin): A riboflavin fontos szerepet játszik az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Részt vesz a bőr, a szőrzet, a nyálkahártyák és az idegrendszer egészségének fenntartásában.

B3-vitamin (niacin): A niacin fontos szerepet játszik az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A niacin nélkülözhetetlen az idegrendszer normális működéséhez, a bőr és a nyálkahártyák egészséges felépítéséhez.

B6-vitamin: A B6-vitamin fontos szerepet játszik bizonyos tápanyagok, például szénhidrátok és aminosavak, fehérjék anyagcseréjében, ezáltal az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet.

Szerepet játszik a normál vérképzésben, az immunrendszer működésében és a normális hormonális aktivitás kialakulásában.

B12-vitamin: A B12-vitamin fontos szerepet játszik bizonyos tápanyagok, például aminosavak anyagcseréjében, részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Szerepet játszik a vérképzésben és az immunrendszer normál működésében. Befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet.

Cink: Segít a szervezet normális szöveteinek fenntartásában, mint például a bőr és az ízületek. Számos olyan enzim lényeges része, ami fontos funkciókat lát el a szervezetben. Így fontos szerepet tölt be a fehérje, szénhidrát és zsír anyagcserében, az örökítőanyag (DNS) szintézisében. Szerepe van a termékenységben és a szaporodásban, a látásban és az immunrendszer normál működésében.

D-vitamin: A D-vitamin közismert feladata a csontok és a fogazat normál állapotának biztosítása a kalcium anyagcsere irányításán keresztül. Nagyon fontos szerepe van a megfelelően működő egészséges izomzatban is. Kevésbé köztudott, de nagyobb jelentőségű hatása a D-vitaminnak, hogy szabályozza, optimalizálja az egészséges immunműködéskeket. Méltán gondolják ma az egyik legfontosabb vitaminnak, ha egyáltalán lehetséges bármilyen rangsort felállítani a vitaminok között.

E-vitamin: Az élő szervezet anyagait, különösen az érzékeny, értékes olajokat és zsírokat a megvédi a szervezetben attól, hogy az egyébként kulcsfontosságú oxigén kárt tegyen bennük és az avasodáshoz hasonló folyamatnak essenek áldozatul. Ezáltal segít az értékes építőanyagok és funkcionális anyagok integritásának fenntartásában. A kémiai neve, a tokoferol arra utal, hogy szerepe van az egészséges szaporodóképesség fenntartásában is, hiszen a tokosz = gyermek és a ferol = hord, visz görög szavakból ered, ami a vemhességre utal. Az embereknél azzal vívta ki magának az elismerést az E-vitamin, hogy kiemelkedő hatásossággal vesz részt az egészséges szív- és érrendszer működésében.

Foszfor: A foszfor részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Fontos építő- és funkcionális anyag a sejtmembránokban. Hozzájárul a csontok és a fogak egészségéhez.

Jód: A jód részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy működéséhez. Befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet.

Kalcium: Alapvető építőanyag és funkcionális anyag a szervezetben. Építőanyag a csontokban, fogakban. Funkcionális anyag a szervezet minden porcikájában és sejtjében. Például részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Nélkülözhetetlen a normális izomműködéshez, az idegekben az  ingerület vezetéséhez, a normális véralvadáshoz. Számos enzim működése is csak kalcium jelenlétében lehetséges.

Kobalt: A kobalt kis mennyiségbe szükséges nyomelem. Fontos alkotórésze a B12-vitaminnak. Szerepet játszik a mellékvesekéreg hormonális működésében.

Magnézium: A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Részt vesz a fehérjeszintézisben. Szerepet játszik a normális izomműködésben és az idegrendszer működésében. Hozzájárul a csontok és a fogak egészségéhez.

Mangán: A mangán kulcsfontosságú a normális ízületi folyadék termeléséhez. Számos olyan enzim lényeges része, ami fontos funkciókat lát el a szervezetben. Részt vesz a szervezet energiatermelő anyagcsere folyamataiban, szerepe van a normál csontozat és kötőszövet kialakulásában.

Réz: A réz részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban. Számos fontos enzim része. Szerepet játszik a szervezet anyagainak védelmében a biokémiai folyamatokban kulcsfontosságú oxigén károsító hatásával szemben. Fontos szerepe van a jól működő idegrendszerben és immunrendszerben

Vas: A vas részt vesz az energiatermelő anyagcsere folyamatokban. Nélkülözhetetlen az optimális oxigén ellátáshoz. Szerepet játszik a vérképzésben, az immunrendszer normál működésében. Befolyásolja a fizikai és a mentális teljesítőképességet.

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X