Barion Pixel

Ízületvédő komplex – összetevők

A készítmény legfontosabb összetevői:

Glükozamin: A glükozamin az egészséges, a terhelésnek ellenálló ízületek, ízületi porcok jellemző és nélkülözhetetlen alkotóeleme.

Lenmag: A lenmag egy olajokban, fehérjékben, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő ősrégi, energiadús tápanyag.

A legmeghatározóbb összetevője az olaj, ami a tömegének több mint 40 %-át adja és ugyancsak jelentős 25 %-os rost és a közel 20 %-os fehérjetartalma is.

Olyan omega-3 olajokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához.

Mojave jukka (Yucca schidigera): Egy rendkívül szélsőséges klimatikus viszonyok között élő növény, ahol szokatlanul nagy a hőingadozás és gyakran extrém kevés a csapadék. Ilyen körülmények között a növény hasznos védőanyagok termelésével és felhalmozásával (például flavonoidok, rezveratrol) biztosítja a túlélését. Ezeknek az anyagoknak tulajdoníthatók azok a kedvező hatások, ami miatt a növényt ősidők óta gyógynövényként fogyasztják.

MSM: Az MSM a metil-szulfonil-metán nevű természetes anyag rövid neve. Ez egy szerves, ként tartalmazó tápanyag. A szervezet számára a felépítő folyamatok során könnyen felhasználható, hatékonyan beépíthető ként biztosít. Azáltal, hogy részt vesz az egészséges ízületi és kötőszöveti struktúra kialakításában, hozzájárulhat az egészséges ízületi funkciók fenntartásához. Az MSM szerepe a gyulladásos folyamatokban is ismert.

Kondroitin: A kondroitin az egészséges, a terhelésnek ellenálló ízületek, ízületi porcok jellemző és nélkülözhetetlen alkotóeleme.

Rozmaring: A rozmaring jól ismert, gyakran használt fűszernövény. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, ezért nem csak ízesíti és illatosítja az ételeket, hanem védi is az összetevőket a levegő oxigénjének károsító hatásától.

Sörélesztő (szárított): A szárított sörélesztő, vagy más néven sörélesztő pehely kiváló természetes vitamin, ásványi anyag és fehérje forrás.

Különösen gazdag B-vitaminokban, az úgynevezett B-komplex tagjaiban, mint például tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), niacin (B3-vitamin) és a folsav.

Ásványi anyagokban is bővelkedik, amiből kiemelhető a jelentős szelén, króm és vas tartalom. Ráadásul az ásványi anyagokat olyan természetes formában tartalmazza, ami rendkívüli módon megnöveli a hasznosítás hatékonyságát, hiszen ezek az ásványi anyagok a  sörélesztőben szerves kötésben vannak.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett könnyen hasznosítható magas fehérje tartalommal is büszkélkedhet. Ezek után nem túlzás ideális tápanyagforrásnak nevezni.

Hogyan lehetséges, hogy ez az ősi és igen egyszerű sörélesztő ennyire sok hasznos tápanyagot tartalmaz? A válasz a sörélesztő előállításának módjában kereshető. A sörélesztő előállítása ugyanis csírázott magvakon történik. A csíra egy születőben lévő új növény kiindulási állapota. Ebből fejlődik majd ki az egész növény. Ez csak úgy lehetséges, ha a csíra hihetetlenül sok tápanyagot tartalmaz. A sörélesztő ebből a gazdag tápanyag forrásból halmozza fel a saját szervezetében a hasznos tápanyagokat.

A sörélesztőnek számos jó hatást tulajdonítanak. A benne található hasznos anyagoknak köszönhetően olyan kedvő hatásokkal hozzák kapcsolatba, mint például a szövetek és az izmok jó kondíciója, szép és egészséges szőrzet, ápolt bőr, csökkent fáradékonyság és megnövekedett állóképesség.

Vitaminok, antioxidánsok:

C-vitamin: Támogatja az egészséges immunrendszert, antioxidáns és támogatja a szervezeten belül az egészséges kollagén létrehozását, szerepe van az egészséges fogíny fenntartásában. Szinte nincs olyan folyamat a testben, ami nélkülözni tudná. A kutyák és macskák elő tudják állítani a saját szervezetükön belül. Ennek ellenére a C-vitamin fogyasztása kedvező változásokat idézhet elő az állatok állapotában. Stressz, fokozott fizikai terhelés, vemhesség, szoptatás például megnövelheti a C-vitamin iránti igényt, ami így már meghaladhatja az előállítás képességét.

E-vitamin: Az élő szervezet anyagait, különösen az érzékeny, értékes olajokat és zsírokat a megvédi a szervezetben attól, hogy az egyébként kulcsfontosságú oxigén kárt tegyen bennük és az avasodáshoz hasonló folyamatnak essenek áldozatul. Ezáltal segít az értékes építőanyagok és funkcionális anyagok integritásának fenntartásában. A kémiai neve, a tokoferol arra utal, hogy szerepe van az egészséges szaporodóképesség fenntartásában is, hiszen a tokosz = gyermek és a ferol = hord, visz görög szavakból ered, ami a vemhességre utal. Az embereknél azzal vívta ki magának az elismerést az E-vitamin, hogy kiemelkedő hatásossággal vesz részt az egészséges szív- és érrendszer működésében.

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X