Barion Pixel
Így változik a kölyökkutya energiaszintje

Így változik a kölyökkutya energiaszintje

Egy kölyökkutya viselkedése és energiaszintje idővel változik. Ha ismerjük ezeket a szakaszokat, jobban megérhetjük a viselkedését, és arra is kellő figyelmet fordíthatunk, hogy később könnyebb legyen az együttélés.

Születéstől – 10 hetes korig

A kiskutyák ebben a korban olyanok, mint a „csecsemők”, határtalan energiával és kíváncsisággal. Napjuk nagy részét játékkal töltik, miközben a kutyalét alapjait gyakorolják: az üldözést, futást, a mancsok használatát, a harapást és verekedést. Az élet és a környezetük iránti lelkesedésük kimerítő lehet, de egyben megfelelő alkalom is arra, hogy elkezdjünk gondolkodni a kölyök gondozási és képzési/nevelési tervén.

10-től 16 hetes korig

Ebben a korban a kölyökkutyáknak még mindig sok játékos energiájuk lehet. Ugyanakkor elkezdik tesztelni a határaikat is. A kamaszokhoz hasonlóan olyan, mintha „elfelejtették” volna azokat a szabályokat vagy parancsokat, amelyeket egykor betartottak. Ez a kölyökkutyák normális fejlődési magatartása ebben az ifjúkori szakaszban. Ezen viselkedések egy része a fogzásnak tudható be, mivel a kölyökkutyák 3-4 hónapos korukban kezdik elveszíteni első, „tejfogaikat”.

4-től 6 hónapos korig

Ebben a korban kiskutyád szeret más kutyákkal játszani-birkózni. A kölykök így kezdik beazonosítani, hol is van a helyük egy adott csoportban. Ez normális viselkedés. Ebben a korban fordul elő az is, hogy néhány kiskutya a félelem jeleit mutatja. Ha a kutyusod félősen kezd viselkedni, a legjobb, ha figyelmen kívül hagyod a viselkedését, és a képzésen, tréningen keresztül növeled az önbizalmát.

6-tól 12 hónapos korig

Bár a kutyusod most úgy nézhet ki, mint egy kifejlett, felnőtt kutya, még továbbra is kölyök. Erre a korra a kölyökkutya kirobbanó energiája lehet jellemző, mialatt továbbra is tesztelheti a határait. Ezért fontos megbizonyosodnod arról, hogy a kutyád még mindig rengeteg jól strukturált játékban és testmozgásban részesül. Ebben a korban elengedhetetlen a képzés és a más kutyákkal való szocializáció folytatása is.

1-től 2 éves korig

Gratulálunk! Túlélted a kölyökkort!  Amint a kiskutya az 1 éves korhoz közeledik (nagytestű fajtánál akár 2 évre is szükség lehet) egyre érettebbnek látszik és úgy is viselkedik. Valószínűleg továbbra is nagyon játékos lesz, de mára megtanulta a határokat, és sokkal jobban betartja a szabályokat.

A cikk forrása itt érhető el.

Szólj hozzá

Name
E-mail
Hozzászólás

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X