Barion Pixel

Gyakran ismételt kérdések

Mit lehet tudni erről a formuláról: Puha jutalomfalat?

A gondosan összeválogatott alapanyagokból egy könnyen szétrágható, szükség esetén ujjakkal szétmorzsolható, ízletes és kívánatos jutalomfalatot alkottunk. A falatkák elmajszolása a kölyköknek sem okozhat gondot, de még hiányos fogazat mellett is könnyen, élvezettel fogyaszthatók. A szétmorzsolt falatkák akár más eledelbe keverve is fogyaszthatók.

A jutalomfalat annyira puha, hogy idős kutyák el tudják rágni?

Igen, a dobozában gondosan tárolt finom, puha jutalomfalatok akár hiányos fogazattal is könnyen, élvezettel fogyaszthatók. Nincs akadály egy idősebb kutya számára sem. Súlyosabb rágási nehézségek esetén a jutalomfalatokat ujjakkal szét lehet morzsolni és akár közvetlenül, akár más eledelbe keverve is lehet fogyasztani.

Mennyi idő alatt fejti ki a készítmény a hatását?

A készítményekben található természetes hatóanyagok az első pillanattól kezdve hasznosulnak és támogatják a szervezet optimális működését, de jellemzően tartós, rendszeres alkalmazás esetén fejtik ki minden kedvező hatásukat.
A Relax komplex alkalmazásakor rövid időn belül is észlelhetsz kedvező változásokat, kifejezetten célravezető az alkalomszerű felhasználás.

Meddig kell szedni az egyes termékeket?

Bár a készítményekben található természetes hatóanyagok az első pillanattól kezdve hasznosulnak és támogatják a szervezet optimális működését, jellemzően tartós, rendszeres alkalmazás esetén fejtik ki minden kedvező hatásukat.

A nap melyik szakában adjam a készítményt a kutyámnak?

Minden esetben kövesd a termékeken leírt részletes adagolási útmutatót. Ez maximális hatékonyságot és tökéletes biztonságot jelent. Ahol nincs speciális javaslat, hogy mikor használd a készítményt, érdemes az állat legaktívabb napszakában alkalmazni.

Érzékeny, allergiás kutya fogyaszthatja-e?

Az allergia soha nem egy termék hibájából következik be. Az allergia egy szervezet sajátos, hibás és eltúlzott reakciója arra, hogy valamilyen anyaggal találkozik. Az első allergiás reakció teljesen váratlan, előre nem megjósolható. Amikor azonban egy konkrét allergia már ismertté vált, nem szabad kockáztatni egy ismételt találkozást ugyanazzal az anyaggal. A címkéken minden információ megtalálható arról, hogy pontosan milyen anyagokat tartalmaz a termék. Amennyiben egy termék valamelyik alkotóeleméről tudod, hogy allergiát vált ki, az a termék nem adható a kutyádnak!

Egyes készítmények alkotóeleme a csirkemáj. Ez nem káros a kutyának?

A csirkemáj önmagában egy tápanyagokban kifejezetten gazdag, tápláló és gyakran alkalmazott eledel alapanyag. A négylábúak gondos táplálásának fontos része, amit nem célszerű nélkülözni. Rendkívül ritkán előfordulhat csirke fehérje allergia. Ebben az esetben a csirkemáj tartalmú készítmény alkalmazása nem javasolt. Az összes allergiás jelenség mintegy 1 %-a tulajdonítható valamilyen eleségnek, eledel alkotóelemnek. Ezeknek is csak egy töredék részében jöhet szóba okként a csirke fehérje.

Van-e a készítményeknek mellékhatása?

A “mellékhatás” fogalma a mesterségesen létrehozott gyógyszerek világában használatos. Valójában “nem kívánt hatásnak” nevezik, hiszen egy mesterséges készítmény alkalmazásával jár együtt törvényszerűen és kisebb-nagyobb mértékben, amikor valamilyen kóros állapotot kívánnak kezelni. A vitaminokból, természetes hatóanyagokból, tápanyagokból álló készítmények esetében valódi “mellékhatásról” nem igazán lehet beszélni. Tapasztalatból tudjuk azonban, hogy akár egy jó minőségű, szokványos élelmiszer is okozhat némi panaszt. Egy ilyen jellegű enyhe kellemetlenség soha nem zárható ki 100 %-os mértékben, de ezek előfordulása elenyésző.

Túladagolhatók a vitaminok?

Egy állatorvosok által gondosan felügyelt, kifejezetten kutyák, macskák számára kifejlesztett készítménnyel nem lehetséges a vitaminok túladagolása. A termékeken leírt adagolási útmutatók követése tökéletes biztonságot jelent. A vitaminok, természetes hatóanyagok esetében a hasznos mennyiség, illetve a károsan túlzott mennyiség között hatalmas a különbség. Mi nem javasoljuk az előírtnál nagyobb mennyiségek alkalmazását, de még a maximális adagok kismértékű túllépése sem veszélyes. Kizárólag az adagolási útmutatótól történő szélsőséges eltérés okozhat komolyabb gondot.

Mit tegyek, ha túlléptem napi limitet?

Kizárólag az adagolási útmutatótól történő szélsőséges eltérés okozhat komolyabb gondot. A napi limit túllépése esetén azonnal térj vissza az adagolási előíráshoz! Ha az állat egészséges, nincsenek tünetei, nincs más tennivaló. Ha bármilyen kóros tünetet észlelsz, késedelem nélkül kérj segítséget egy állatorvostól!

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X