Barion Pixel
Erről árulkodik kutyád alvópóza

Erről árulkodik kutyád alvópóza

Kutyád alvópóza sokat elárulhat a személyiségéről és arról, hogyan érzi magát. Az alábbiakban sorra vesszük a leggyakoribb kutya alvó pózokat, és megnézzük a magyarázatot a mögött, miért alszanak különböző kutyák eltérő módokon.
1. Bagel, avagy az összegömbölyödő póz

Ha a kutyád szereti maga alá húzni a lábait és úgy összegömbölyödni, hogy a feje a farkán pihen, a bagel pózt gyakorolja. Ez a pihenési póz azt jelenti, hogy a kutyád próbálja megőrizni a testhőjét, védelmet nyújtva a teste legfontosabb részeinek. A vadon élő állatok is leggyakrabban ebben a pózban alszanak, mivel a természetben különösen jól jön, ha tartalékolni tudják a meleget, valamint megvédik a főbb szerveiket. A kutyák jellemzően ősszel vagy télen alszanak ebben a pózban, amikor fáznak, de ne aggódj, az ebben a pózban szunyókáló kutyák is boldogok, mert ez egy kifejezetten kényelmes és meleg módja számukra az alvásnak.

2. Háton fekve, avagy bolondos lábak

Ez az egyik legkedvesebb és egyben legfurcsább alvópóz, ami kutyákra jellemző. Ha azt látod, hogy kutyád a hátán fekszik, és a lábait egy meghatározott irányba nyújtja, azt mutathatja, hogy megbízik benned és el tudja engedni magát a környezetében. Az, hogy felfedi a hasát, azt jelzi, hogy behódoló és attól sem fél, hogy sebezhető. Az egy bizonyos irányba nyújtott lábak azt mutatják, hogy kutyád bízik benned, és az otthonodat a saját otthonának tekinti. Egy másik ok, amit ez az alvópóz mutathat, hogy kutyádnak melege van, és a gyors lehűlés érdekében választja ezt a pozíciót. A kutyák hasán ritkább a szőr, a tappancsaikon vannak a verejtékmirigyeik, ezért ez az alvópóz a legjobb a hő leadására. Azok a kutyák, amelyek ezt az alvási módot preferálják, általában független és nyugodt természetűek.

3. Összebújva, hátat a háthoz

Annak, hogyha a kutyád szeret hozzád bújva vagy a háztartásban élő többi kutyával egymáshoz érő háttal aludni, egyszerű az oka: az összebújás iránti igény kölyökkora maradványa. Mindemellett a testhőhöz is köze van. A kölyköknek nehezükre esik testhőjük szabályozása, és ahogy a kutya éretté válik, az egymásnak vetett háttal alvás egyfajta megszokássá válik. Az, hogy a kutyád hozzád bújva alszik, ösztönös módja annak, hogy kifejezze, olyan vagy számára, mint egy másik kutya, és hogy teljesen megbízik benned.

4. Superman póz

Íme, egy másik mókás alvópóz, ami meleg mosolyt csal a gazdik arcára. Ebben a pózban a kutya a hasán terül el, a végtagjait előre forgatva-nyújtva. Felülről nézve kicsit supermanre hajaz, ami lássuk be, elég menő. Ugyanakkor ez a póz sem ok nélkül álló – mivel ebből a pózból kifejezetten könnyű felpattannia a kutyának, ezért ebben a pózban csak nappali szunyókálások alatt láthatod őt. Ez a póz ugyanakkor azt is jelzi, hogy a kutyád játékos kedvében van, és szívesen benne van egy jó kis bolondozásban.

5. Oldalt fekvés

Ha Buksi ezt a pózt választja alváshoz, az azt jelenti, hogy semmi sem aggasztja, ellazultan és nyugodtan reagál a körülötte lévő dolgokra, környezetre, nincs benne bizonytalanság. Azok a kutyák, amelyek ebben a pózban alszanak, gyengédek, és közeli köteléket alakítanak ki a gazdájukkal.

6. Oroszlán póz

Ebben a pózban a kutya izmai meg vannak feszülve és összehúzódtak, ami valójában megakadályozza, hogy mély alvásba zuhanjon. Ezért ezt a pózt akkor alkalmazzák négylábú társaink, ha enyhíteni akarják a stresszt, és kényelembe szeretnék helyezni magukat. Néha pedig azért fekszenek így, amikor sok levezetni való energiájuk van, és nincs kedvük aludni – ezért egy olyan pihenő pózt választanak, amiből könnyen fel tudnak pattanni, hogy máris játszhassanak.

Cikk forrása: youtube.com

Szólj hozzá

Name
E-mail
Hozzászólás

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X