Barion Pixel

Emésztés balance – összetevők

A készítmény legfontosabb összetevői:

Aspergillus niger fermentációs oldat (szárított): Az Aspergillus niger egy fonalas gomba. A fermentáció magyarul erjesztést jelent. A folyamat lényege, hogy a tápanyagon egy hasznos mikoorganizmus (például gomba) elszaporodik és átalakítja a tápanyagot. A tápanyag átalakításához a mikroorganizmus enzimeket használ, így az elszaporodás és átalakítás megnöveli a termékben az enzimek mennyiségét, illetve alkalmas hasznos anyagok előállítására. A különböző mikroorganizmusok más és más enzimeket és hasznos anyagokat hoznak létre. A létrejött enzimek közreműködhetnek más tápanyagok feldolgozásában is, így előnyösen befolyásolhatják az emésztést.

Aspergillus oryzae fermentációs termék (szárított): Az Aspergillus oryzae egy fonalas gomba. A fermentáció magyarul erjesztést jelent. A folyamat lényege, hogy egy tápanyagon egy hasznos mikoorganizmus (például gomba) elszaporodik és átalakítja a tápanyagot. A tápanyag átalakításához a mikroorganizmus enzimeket használ, így az elszaporodás és átalakítás megnöveli a termékben az enzimek mennyiségét, illetve alkalmas hasznos anyagok előállítására. A különböző mikroorganizmusok más és más enzimeket és hasznos anyagokat hoznak létre. A létrejött enzimek közreműködhetnek más tápanyagok feldolgozásában is, így előnyösen befolyásolhatják az emésztést. Az Aspergillus oryzaet a japán konyhaművészetben is használják.

Bacillus coagulans fermentációs termék (szárított): A Bacillus coagulans egy pálcika alakú baktérium. A fermentáció magyarul erjesztést jelent. A folyamat lényege, hogy a tápanyagon egy hasznos mikoorganizmus (például baktérium) elszaporodik és átalakítja a tápanyagot. A tápanyag átalakításához a mikroorganizmus enzimeket használ, így az elszaporodás és átalakítás megnöveli a termékben az enzimek mennyiségét, illetve alkalmas hasznos anyagok előállítására. A különböző mikroorganizmusok más és más enzimeket és hasznos anyagokat hoznak létre. A létrejött enzimek közreműködhetnek más tápanyagok feldolgozásában is, így előnyösen befolyásolhatják az emésztést.

Bacillus subtilis fermentációs termék (szárított): A Bacillus subtilis egy pálcika alakú baktérium. A fermentáció magyarul erjesztést jelent. A folyamat lényege, hogy a tápanyagon egy hasznos mikoorganizmus (például baktérium) elszaporodik és átalakítja a tápanyagot. A tápanyag átalakításához a mikroorganizmus enzimeket használ, így az elszaporodás és átalakítás megnöveli a termékben az enzimek mennyiségét, illetve alkalmas hasznos anyagok előállítására. A különböző mikroorganizmusok más és más enzimeket és hasznos anyagokat hoznak létre. A létrejött enzimek közreműködhetnek más tápanyagok feldolgozásában is, így előnyösen befolyásolhatják az emésztést.

Frukto-oligoszacharidok: Az élelmi rostok egyik fajtája. A természetben számos növényben megtalálható. Emésztetlenül halad keresztül a bélrendszeren a vastagbélig. A vastagbélben a hasznos baktériumok számára szolgál tápanyagként. Hozzájárul a hasznos baktériumok szaporodásához és ezáltal az egészséges bélműködéshez. Tekintettel arra, hogy a bél meghatározó jelentőségű az immunrendszer működésében, a rostoknak az egészséges immunműködésben is fontos szerepük van.

Lenmag: A lenmag egy olajokban, fehérjékben, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő ősrégi, energiadús tápanyag.

A legmeghatározóbb összetevője az olaj, ami a tömegének több mint 40 %-át adja és ugyancsak jelentős 25 %-os rost és a közel 20 %-os fehérjetartalma is.

Olyan omega-3 olajokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához.

Sörélesztő (szárított): A szárított sörélesztő, vagy más néven sörélesztő pehely kiváló természetes vitamin, ásványi anyag és fehérje forrás.

Különösen gazdag B-vitaminokban, az úgynevezett B-komplex tagjaiban, mint például tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), niacin (B3-vitamin) és a folsav.

Ásványi anyagokban is bővelkedik, amiből kiemelhető a jelentős szelén, króm és vas tartalom. Ráadásul az ásványi anyagokat olyan természetes formában tartalmazza, ami rendkívüli módon megnöveli a hasznosítás hatékonyságát, hiszen ezek az ásványi anyagok a  sörélesztőben szerves kötésben vannak.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett könnyen hasznosítható magas fehérje tartalommal is büszkélkedhet. Ezek után nem túlzás ideális tápanyagforrásnak nevezni.

Hogyan lehetséges, hogy ez az ősi és igen egyszerű sörélesztő ennyire sok hasznos tápanyagot tartalmaz? A válasz a sörélesztő előállításának módjában kereshető. A sörélesztő előállítása ugyanis csírázott magvakon történik. A csíra egy születőben lévő új növény kiindulási állapota. Ebből fejlődik majd ki az egész növény. Ez csak úgy lehetséges, ha a csíra hihetetlenül sok tápanyagot tartalmaz. A sörélesztő ebből a gazdag tápanyag forrásból halmozza fel a saját szervezetében a hasznos tápanyagokat.

A sörélesztőnek számos jó hatást tulajdonítanak. A benne található hasznos anyagoknak köszönhetően olyan kedvő hatásokkal hozzák kapcsolatba, mint például a szövetek és az izmok jó kondíciója, szép és egészséges szőrzet, ápolt bőr, csökkent fáradékonyság és megnövekedett állóképesség.

Trichoderma reesei fermentációs termék: Az Trichoderma reesei egy fonalas gomba. A fermentáció magyarul erjesztést jelent. A folyamat lényege, hogy a tápanyagon egy hasznos mikoorganizmus (például gomba) elszaporodik és átalakítja a tápanyagot. A tápanyag átalakításához a mikroorganizmus enzimeket használ, így az elszaporodás és átalakítás megnöveli a termékben az enzimek mennyiségét, illetve alkalmas hasznos anyagok előállítására. A különböző mikroorganizmusok más és más enzimeket és hasznos anyagokat hoznak létre. A létrejött enzimek közreműködhetnek más tápanyagok feldolgozásában is, így előnyösen befolyásolhatják az emésztést.

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X