Barion Pixel
Az egyik legjobb dolog, amit kutyádnak adhatsz

Az egyik legjobb dolog, amit kutyádnak adhatsz

A halolaj emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatását már sokaknak nem kell bemutatni. De mi a helyzet négylábú társainkkal? Nekik is jó? És ha igen, miért is?
A halolaj túlzás nélkül az egyik legjobb kiegészítő, amit kutyád étrendjéhez adagolhatsz. Mert:
  • támogatja kutyád szívének egészségét,
  • elősegíti a bundája selymes puhaságát,
  • csökkenti a bőrviszketést és hámlást,
  • valamint segíthet az allergiák és az ízületi fájdalmak enyhítésében. Sőt, akár még immunrendszerük megerősödésében vagy akár a rák elleni küzdelemben is támogatást jelenthet.

A halolaj ugyanis omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlen „jó” típusú zsírok, mivel támogatják a kutya testét és agyát. Az emberekhez hasonlóan a kutyák sem képesek önmagukban előállítani az omega-3 zsírsavakat, ezért az étrendjükből kell hozzájutniuk.

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok. Tipikus forrásuk a halak és az algák. A halak szervezetébe is az algák elfogyasztásával jutnak be ezek a rendkívül értékes tápanyagok.

Az omega-3 zsírsavak olyan kulcsfontosságú folyamatok szabályozásában vesznek részt például, mint a gyulladásos folyamatok. Az omega-3 zsírok továbbá nélkülözhetetlen építőanyagai az egészségesen működő idegrendszernek is. Még olyan megfigyelések is léteznek, hogy az omega-3 zsíroknak az intelligenciára is pozitív hatása van. A jó táplálkozásban az omega-3 és az omega-6 zsírok arányos mennyiségben vannak jelen. Mindkettő fontos és nélkülözhetetlen ugyanis.

Miért is? A gyulladás reakciójának képessége az egészséges szervezetben is jelen van. Az egészséges szervezet gyulladással reagál például egy sérülésre vagy egy kórokozó behatolására. Ha nem lennénk képesek a gyulladásra, akkor nem tudnánk hatékonyan védekezni a kórokozók ellen sem. Baj csak akkor van, ha a gyulladás indokolatlan vagy eltúlzott mértékű.

Az omega-6 zsírok elsősorban a gyulladásos reakciók beindulásáért felelnek. Az omega-3 zsírok viszont éppen ellenkezőleg, főleg a gyulladásos folyamatok leállítását szabályozzák. Ebből következik, hogy omega-3 hiányában előfordulhat, hogy hiányzik a gyulladásos folyamatok leállítása. Ezáltal a gyulladás túlságosan kiterjedt lehet a szervezetben, túlságosan erős lehet, vagy túlságosan sokáig elhúzódhat.

Tehát az omega-3 többek között segít kiegyenlíteni az omega-6 zsírsavak jelenlétét, amelyek többnyire a feldolgozott élelmiszerekben és a gabonákban fordulnak elő. Mivel számos kutyaeledel-gyártó kukoricával etetett állatok húsát vagy finomított olajat (amely magas omega-6 tartalmú) használ a tápokhoz, a kutyák étrendjében gyakran túl sok lesz az omega-6 zsírsav. Avagy egy átlag kutya lehetséges, hogy túl sok omega-6-ot és közel sem elegendő omega-3 zsírsavat fogyaszt. És habár szükségünk van omega-6 zsírsavakra is, modern étrendünk gyakran túl sokat tartalmaz belőlük. A testünknek egyensúlyban van szüksége mindkét zsírsavra – ugyanez igaz a kutyákra is.

Összegezve tehát, miért is jó a halolaj Buksinak?

A halolaj jó eszköz arra, hogy kedvencednek megadhasd a szükséges omega-3 zsírsavakat. A halolaj a kutya egész élete során hasznos kiegészítő lehet. A DHA, az omega-3 zsírsav egyik összetevője pl. nemcsak a kölyökkutyák megfelelő agy- és szemfejlődését segíti, de javíthatja az idősebb kutyák kognitív funkcióit is. Sőt, kutatások kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak segíthetnek a kutya ízületi gyulladásának és krónikus vesebetegségének kezelésében is.

A Dr. Dog Lazacolajos szőr-, és bőrápoló természetes összetevőkkel segít az egészséges bőr és a fényes szőrzet támogatásában. Fő összetevője a lazacolaj, amely kiváló forrása az omega-3 olajoknak.

Lazacolajos szőr- és bőrápoló 

Cikk forrása itt.

Szólj hozzá

Name
E-mail
Hozzászólás

drdog-weblogo-80x74-white

Céginformáció

IQgen Vitamin Kft.
Székhely: 1119 Budapest, Bártfai utca 15-17.
Adószám: 27953468-2-43
Nyilvántartási szám: HU 20 5 00012

© 2021. IQgen Vitamin Kft. - Minden jog fenntartva!

A drdog.hu honlapnak (a továbbiakban: weboldal) fenntartója, illetve kizárólagos jogtulajdonosa az IQgen Vitamin Kft. Az IQgen Vitamin Kft. a weboldal bármely részének a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 17. §-ban írt felhasználásával, így különösen többszörözésével, terjesztésével, nyilvános előadásával, a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként, fel- és/vagy átdolgozásával (forrás megjelölése nélküli idézésével, kivonatolásával, tartalmi lényegével egyező terjesztésével, bármely nyelvre történő fordításával) kapcsolatos minden jogot fenntart. A drdog.hu weboldalon szereplő valamennyi szerzői mű, így különösen, de nem kizárólagosan a grafikák, képek, hangok, szöveges tartalmak, bejegyzések, design, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldalon közzétett szerzői műveket bármilyen módon felhasználni, harmadik személyek előtt hozzáférhetővé tenni vagy nyilvánosságra hozni kizárólag az IQgen Vitamin Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehet. Az engedély nélküli felhasználás vagy nyilvánossághoz közvetítés, megjelenítés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy az engedély nélküli jogszerűtlen felhasználások, visszaélések esetén az IQgen Vitamin Kft. minden jogi eszközt igénybe vesz és haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a jogellenes cselekményekkel szemben.

X