Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 ötlet arra a kivételesen ritka esetre amikor a kutya esetleg nem akarja megenni a Dr Dog jutalomfalatot

10 ötlet arra a kivételesen ritka esetre amikor a kutya esetleg nem akarja megenni a Dr Dog jutalomfalatot

A Dr. Dog vitaminos jutalomfalatok úgy lettek kifejlesztve, hogy a kutyák egészségét szolgálják és egyidőben megfeleljenek a kutyák ízlésének is. Ennek ellenére ritkán előfordulhat, hogy egy-egy kutyának – többnyire csak kezdetben és átmenetileg – problémát okoz a jutalomfalat elfogyasztása. Mit tehetünk ilyenkor?

A Dr. Dog jutalomfalatok hatásos vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, gyógynövényeket tartalmaznak. Ezek között több erős ízű és szagú anyag is van. Ezekhez a legtöbb kutya nincs hozzászokva, ezért számukra ezek az ízek és szagok újdonságot jelentenek. 

A hasznos tápanyagok, hatóanyagok kedvező hatásainak eléréshez jelentős mennyiségeket kell alkalmazni belőlük. Kis mennyiségű hatóanyag nem hozná létre az elvárt eredményeket. Kevés hatóanyag alkalmazása pusztán csak önámításra alkalmas. Hatástalan mennyiség mindössze annak az illúziónak a keltésére való, hogy tettünk valamit a kedvencünk egészségéért, pedig ez ebben az esetben, sajnos nem igaz. Ezért a Dr. Dog nagy mennyiséget tesz a hatóanyagokból a készítményeibe.

A jelentős mennyiségeknél viszont már jól érezhető az erős íz és szag. Ez egy komoly kihívást jelent. Meg kell oldani, hogy a hatásossághoz szükséges sok hatóanyag úgy legyen alkalmazva, hogy az íz is megfelelő legyen.

Mások szemében lehetne az egy könnyen járható út, hogy csak kevés hatóanyagot tesznek a készítményekbe. Így a kedvező ízt nagyon könnyű lenne megoldani. De ebben az esetben csökkenne vagy teljesen elveszne a hatásosság. Ezt elfogadhatatlan kompromisszumnak tartjuk. Ezért a Dr. Dog másik utat választott.

A Dr. Dog az összetevők gondos megválogatásával és okos kombinálásával oldotta meg azt, hogy a hatékonysághoz szükséges nagy hatóanyagtartalom és a kedvező íz egyszerre legyen jellemzője a készítményeinek.

A Dr. Dog megoldása a kutyák túlnyomó többségénél sikeres. De van néhány olyan kutyus, aki az átlagosnál sokkal kényesebb ízlésű és ezért nehezebben fogadja el a hatóanyagok ízét, szagát.

Ilyen esetben szükség van egy kis leleményességre a gazdi részéről.

Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni az alábbi kiindulási ötletekkel:

  1. Legyünk türelmesek és kitartóak! A kutyus ragaszkodhat a korábban megszokott ízekhez, de türelmes próbálkozással új ízeket is elfogadhat. Ha kezdetben vannak is nehézségek, ezek jellemzően megoldódnak és később már könnyen egyszerűen tudjuk beadni a vitaminos jutalomfalatokat. Sőt, sok kutya kifejezetten kéri is azokat. Extrém ritka az olyan kutyus, aki egyáltalán nem fogadja el a jutalomfalatokat kitartó próbálkozás után sem.
  2. Könnyebben elfogadja a kutyus az új ízt, ha az első néhány alkalomkor a szeretett gazdi adja neki. Ne bízzuk másra ezt a feladatot!
  3. Adjuk a jutalomfalatot dicsérő szavak használatával együtt! Ez sokkal jobban működik, mint sokan gondolják.
  4. Érdemes a jutalomfalatot etetés előtt adni, amikor a kutya kifejezetten éhes.
  5. Próbálkozzunk a jutalomfalat kézből adásával és ne a kutya etetőtáljából kínáljuk! Kézből olyan étel elfogadására is hajlamos a kutya, amit a táljából esetleg nem enne meg.
  6. A jutalomfalatot lehet egy már korábban is kedvelt falattal együtt, egyszerre adni. Például bármilyen húsétel, húsos falatka alkalmas lehet erre. Ezzel átmenetet lehet létrehozni az új íz megkedvelése érdekében.
  7. A jutalomfalatot össze lehet keverni egy már korábban is örömmel fogyasztott eledellel. Erre alkalmas lehet például a kenőmájas vagy más hasonló étel.
  8. A jutalomfalatot bele lehet tenni az etetőtálba a tudottan kedvelt eledellel mellé, azzal egyszerre.
  9. A jutalomfalatot szét lehet morzsolni és rá lehet szórni a már kedvelt eledelre.
  10. Kezdetben lehet a testsúlyarányosan ajánlott adagnál kisebb adagokkal próbálkozni például úgy, hogy a jutalomfalatot feldaraboljuk és csak egy részét adjuk oda. A kívánt adagot a mennyiség fokozatos növelésével lehet elérni.

A kedvencünk egészsége igazán megéri a kitartó próbálkozást!

Jó egészséget kívánok!

Budapest, 2022. november 24. 

Dr. Lenkei György
orvos, vitamin-fejlesztési szakértő

Az oldal tetejére